Táplálkozás, gyógyszerek

Ezeken alapul minden, tényleg.

Sőt a kettő egymásra épül, nincs élelmiszeripar gyógyszeripar nélkül és fordítva.

Olvastam olyan elméleteket, hogy a probléma talán ott kezdődik hogy iparnak hívjuk az élelmiszeripart. Mintha mi is csak robotok lennénk, akiknek ugyanarra az üzemanyagra lenne szüksége egész életében. Ezért eszünk műanyagot. Igen, mindannyian rengeteg mérget beviszünk a szervezetünkbe talán anélkül hogy tudnánk róla,. Mindenhol, mindenben benne van, még abban is amiről a legkevésbé gondolnánk. Az éttermekben, boltokban nagyjából nem lehet olyan ételt kapni, melyet ne turbóztak volna fel valamilyen ízfokozóval, ételszínezővel.

És ha már itt tartunk, az emlegetett ízfokozóknál. Mindannyian hallottuk már, hogy rosszat tesznek, károsak, de annyira finom hogy nem tudunk (vagy csak nagyon nehezen) leszokni róla. Pedig muszáj, mert szép lassan, hosszú évek alatt tönkreteszik a szervezetünket. Az ízfokozók nagyrésze idegméreg, igaziból teljesen íztelen,semleges ízű anyagról beszélünk, ami stimulálja az ízlelőbimbókat, és ezáltal egyenesen az agyra hat, elhiteti velünk hogy valami igazán ízletes, jól fűszerezett táplálékot fogyasztunk, sőt az intenzív ízhatása miatt a természetes ízeket már kevésbé értékeljük, újra ízfokozót fogyasztunk, és ezáltal már be is kerültünk a körforgásba amelyből olyan nehéz kijönni.

Az ízfokozók romboló hatásáról bővebben itt olvashattok.

( http://candidainfo.hu/natrium-glutamat-e-621-hatasa-az-idegrendszerre/ )

Egyszóval KÁROS, kerülendő, leghétköznapibb neve a nátrium-glutamát, de számos más elnevezése is létezik, ilyen például a mononátrium-glutamát, az élesztőkivonat és az E621 is.

Az élelmiszerek több mint 90%-ában megtalálhatóak szóval semmilyen idegen eredetű ételben nem szabad bízni, legjobb ha magunknak készítünk naponta legalább egy étkezést! Ez persze időigényes, de hosszútávon megtérül.

És hogy jön ide a gyógyszeripar? Az élelmiszeripar mindenkit folyamatosan mérgez, ha pedig valaki rosszul lesz, fáj a feje, a hasa, vagy csak elgyengül az immunrendszere mit csinál? Hát gyógyszert vesz be, mindig mindenre gyógyszert szedünk, amik a legtöbb esetben nem gyógyítanak, csak tünetmentességet biztosítanak. Különösen igaz ez az allergia elleni gyógyszerekre, sosem mulasztják el magát a betegséget, csak olyan mintha elmúlna, de ahogy felhagyunk a gyógyszerszedéssel, visszatér a reakció, ráadásul hevesebben mint előtte. Szóval a gyógyszerekkel sem árt vigyázni, gyanakvóbbnak kell lennünk mindennel szemben.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s